Και πώς ξεκινάω;;;

Μία ερώτηση που κάνουν όλοι οι “νέοι” λάτρεις της πένας, κυρίως, αλλά και των υπόλοιπων εκλεπτυσμένων ειδών γραφής.
Επιπλέον ερωτήσεις “Μου αρέσουν οι πένες, θέλω να ξεκινήσω να συλλέγω αλλά πώς; Είναι ακριβές, δεν ξέρω τι να πάρω, με ποιες να ξεκινήσω”.

Η πρώτη και κύρια απάντηση είναι “να έχετε πάθος και αγάπη για τα εργαλεία γραφής γενικότερα ή για τις πένες ειδικότερα”. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.
Κανένας δεν έγινε pen enthusiast-collector (συλλέκτης) από τη μια μέρα στην άλλη. Εκτός κι αν είναι γόνος πλούσιας οικογένειας που θα πάρει “προίκα” τις πένες του παππού του ή με μία κατάθεση μερικών χιλιάδων ευρώ, θα αποκτήσει μία καταπληκτική συλλογή εν μία νυκτί.
Αυτό, όμως, είναι το ζητούμενο;  Και, βέβαια, όχι.  Η μαγεία δεν είναι να έχετε άπειρες πένες στη συλλογή σας για να λέγεστε “συλλέκτης”, χωρίς να ξέρετε τι είναι αυτά που έχετε στα χέρια σας και απλά να τις έχετε σε μία βιτρίνα, να τις  βλέπετε ή μάλλον να μην τις βλέπετε, απλά να είναι εκεί για να κάνετε “εφέ”.   Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτός ο κύριος σκοπός σας.  Ο σκοπός είναι το ταξίδι.
Και το ταξίδι είναι να κάνετε όνειρα και κατόπιν αγώνα για να αποκτήσετε μία πένα… κάποια στιγμή να καταφέρετε να τη βάλετε στη συλλογή σας και να βάζετε αμέσως στόχο την επόμενη.
Και πάει λέγοντας αυτό το ταξίδι, που δίνει μία φοβερή ικανοποίηση και χαρά σ΄ όσους είναι παθιασμένοι με τη γραφή.
Κι έτσι σιγά-σιγά να αποκτήσετε μία συλλογή, βάση των δικών σας οικονομικών δυνατοτήτων, που θα την καμαρώνετε και θα την αυξάνετε. Όσο και όποτε μπορείτε.

Η πρώτη συμβουλή που θα έδινα είναι η εξής: “Ξεκινήστε”. Έτσι απλά.  Μην το σκέφτεστε πολύ. Μπείτε στον κόσμο της γραφής. Βρείτε μία πένα που σας αρέσει, είτε από κατάστημα, είτε από το διαδίκτυο και ανταποκρίνετε στο δικό σας βαλάντιο. Σας αρέσει; Σας έκλεισε το μάτι; Αγοράστε την και ξεκινήστε. Αυτό…
Μπορεί να μην ξέρετε τίποτα γι αυτήν την πένα  ή να ξέρετε. Μπορεί να μην ξέρετε τίποτα για πένες ή να ξέρετε. Τι σημασία έχει;  Σας αρέσει αυτός ο χώρος; σας ενθουσιάζει;;; Αυτό έχει σημασία.
Θα έχετε την πένα στα χέρια σας, θα αρχίσετε να την επεξεργάζεστε, θα πάρετε και θα παίρνετε συνεχώς πληροφορίες από το διαδίκτυο για τη χρήση αυτής της πένας αλλά και γενικότερα των πενών, θα γράψετε, θα λερωθείτε… και πάει λέγοντας.
Έτσι ξεκινάει το ταξίδι. Με την πρώτη πένα. Το πρώτο βήμα.
Τι σημασία έχει αν θα είναι ακριβή ή οικονομική, επώνυμη ή όχι; Σημασία έχει η εκκίνηση. Σημασία έχει εσείς να νιώσετε χαρά, μεγάλη χαρά. Ξεκινήστε, λοιπόν.
Ειδικά οι άπειροι, οι νέοι, κάντε το πρώτο βήμα και θα δείτε ότι μπαίνετε σε έναν κόσμο…. εθισμού θα τον έλεγα…  Όταν πάρετε την πρώτη σας πένα, θα καταλάβετε…

Ξεκινήστε, λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά να πούμε…. 🙂

Hello World: Η αρχή

Hello World!!!

Εντάξει, είναι θέμα παράδοσης, όλα τα blogs να ξεκινάνε με το “Hello World”.
Είναι το κλασικό άρθρο καλοσωρίσματος. Οπότε ας μη σπάσουμε την παράδοση. Να σας καλοσωρίσουμε λοιπόν.
Hello παλιοί και νέοι φίλοι της πένας, του στυλογράφου και όλων των αποδέλοιπων που μας έχουν κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας…

Λοιπόν, σ΄αυτό το blog, θα γράφουμε διάφορα. Από τα νέα του χώρου των πανέμορφων εργαλείων γραφής, μέχρι πληροφορίες για να μαθαίνετε οι “νέοι”, θα ασχολούμαστε-ανακοινώνουμε και  σεμινάρια, νέα μοντέλα, τέλος πάντων, ό,τι μας αρέσει και θεωρούμε ότι είναι ενδιαφέρον να το μαθαίνετε κι εσείς.

Ο στόχος είναι ένας. Ή μάλλον δύο….

Ο πρώτος:  Όλος και περισσότερος κόσμος να μαθαίνει για αυτά τα υπέροχα εργαλεία γραφής, δηλαδή τις fountain pens, τα roller  balls και τα ball pens. Ενίοτε και τα όμορφα μολύβια, γιατί όχι; Και όλα τα παρελκόμενά τους, βέβαια, όπως τα μελάνια, τα χαρτιά και δεν συμμαζεύεται… (όχι δεν συμμαζεύεται, αν το ξεκινήσεις, πάει, δεν συμμαζεύεται, αλλά έλα που σ΄αρέσει)
Ξέρω τι απορία έχετε. Είναι εποχές για εκλεπτυσμένα “καλά” (με την ένοια ακριβά) εργαλεία γραφής; είναι ακριβά, είναι… είναι… είναι….
Πρώτα απ΄ όλα δεν είναι όλα ακριβά, αν το δούμε από την ψυχή οικονομική πλευρά. Οι εταιρίες έχουν φροντίσει να υπάρχουν και υπέροχα οικονομικά εργαλεία γραφής. Και δεύτερον και πολύ σημαντικό: οι αξίες, τα ιδανικά, τα “καλά” πράγματα, γιγαντώνονται κυρίως σε εποχές κρίσης. Διότι ο άνθρωπος, πλέον, δεν βλέπει καταναλωτικά-ποσοτικά, αλλά ποιοτικά. Κι έτσι όλο το βάρος και το ενδιαφέρον του πάει στο “λίγα και καλά”… σε όλους τους τομείς της ζωής του…

Ο δεύτερος: Επιτέλους, και στην Ελλάδα, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, να ξεκινήσει ένα Pen Show, όπου θα μπορούν όλοι να λάβουν μέρος. Είτε ως συμμετέχοντες είτε ως επισκέπτες. Μια μεγάλη γιορτή γι αυτά τα εργαλεία γραφής που λατρεύουμε και τα θέλουμε συνέχεια στα χέρια μας….

Απλά τα πράγματα: Μας αρέσει η αξία, η κουλτούρα και τη χρειαζόμαστε στη ζωή μας.
Και, ίσως, αργά αλλά σταθερά τα πράγματα. Δεν βιαζόμαστε για τίποτα, δεν ετοιμαζόμαστε για υπερπαραγωγές, δεν έχουμε απαιτήσεις από κανέναν… Αγάπη γι αυτό που μας αρέσει μόνο… όλα τα άλλα, αμπελοφιλοσοφίες..

Οπότε, let’s cross our fingers, κι ας ξεκινήσουμε με αισιόδοξη διάθεση…. και κουλτούρα, όχι την ψευτοκουλτούρα του θεαθήναι, αυτή την αυθεντική, την αγνή,  την κουλτούρα της αρχοντιάς.

So, Hello World !!!